Risikostyring Konsern

Seksjonsleder Risikodata

DNB har ambisjoner om å være blant de ledende finanskonsern innenfor risikostyring. Nå kan du være med på å nå dette målet!

Divisjon Risikorapportering og analyse er en del av DNB-konsernets sentrale risikostyringsfunksjon. Divisjonen har ansvar for måling, analyse og rapportering av risiko for hele konsernet. Ansvaret omfatter hele verdikjeden fra uttrekk og tilretteleggelse av datagrunnlag til ferdigstillelse av analyser og presentasjoner. Dette innebærer store krav til leveranser både med hensyn til kvalitet og tid. I arbeidet kommer du i kontakt med ulike fagspesialister og forretningsområder i hele DNB-konsernet. Samarbeidspartnere og mottakere er konsernledelsen og styret, forretningsområdene i banken, andre stabsenheter, eksterne analytikere og myndighetene.

Banktjenester blir mer digitaliserte samtidig som kravene til overvåkning, rapportering og kontroll øker. Dette gjør at data blir en stadig viktigere verdi for banken og arbeidet med datakvalitet, data governance og tilrettelegging av data får stor oppmerksomhet.

I Risikorapportering og analyse ser vi nå etter en leder for arbeidet med tilrettelegging og kvalitetskontroll av risikodata, samt rapportering og analyser. Seksjonslederstillingen er nyopprettet for å styrke dette arbeidet, og seksjonen vil i første omgang bestå av fire medarbeidere. Det vil være rom for å påvirke rollen og oppgaveløsningen fremover.

Hovedoppgavene vil være:

 • Kvalitetssikring og forbedring av prosesser og risikodata
 • Uttrekk og tilrettelegging av data for analyser og risikorapportering
 • Bestillinger og oppfølging av IT-utvikling
 • Utvikling av effektive metoder for prosessering av data og automatisering

Kvalifikasjoner:

 • Høyere relevant utdannelse med gode resultater
 • Bakgrunn fra arbeid med databaser og sterk SQL-kompetanse
 • Interesse for skriftlig og muntlig formidling, både norsk og engelsk
 • Erfaring fra ledelse eller prosjektledelse
 • Erfaring fra finansiell risikostyring, risikomodeller og/eller kredittanalyse er også en fordel

Personlige egenskaper:

 • Analytisk og systematisk legning 
 • God kommunikasjonsevne
 • Gode samarbeidsevner
 • Initiativrik og handlekraftig
 • Kreativ, nysgjerrig og lærevillig

Vi kan tilby en spennende jobb i et hyggelig og faglig sterkt miljø sentralt i DNB-konsernet. Du vil kunne få god innsikt i hele konsernets virksomhet og gode muligheter for faglig og personlig utvikling. DNB har et stort utvalg av bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud. Vi tilbyr gode låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Fylke:
Oslo
Jobbtype:
Fast
Heltid/Deltid:
Heltid
Arbeidstid:
Dag
Søknadsfrist:
28.02.2018
Arbeidssted:
Oslo
Kontaktpersoner:
Nina Schjølberg
mob: 995 92 715

En jobb i Norges største finanskonsern byr på faglige utfordringer i et spennende arbeidsmiljø med mange muligheter.

Vi trenger dyktige og motiverte medarbeidere for å møte kundens behov og for å nå våre mål. Vårt oppdrag «Vi er her. For at du skal være i forkant.» er retningsgivende for oss i DNB på alle nivåer. For å dekke konsernets behov, trenger vi medarbeidere med ulik bakgrunn og kompetanse. Trives du med å sette kunden i fokus, og identifiserer du deg i tillegg med verdiene våre: nysgjerrig, modig og ansvarlig, kan du passe godt inn hos oss.

Bakgrunnssjekk: DNB foretar bakgrunnssjekk av søkere for å verifisere opplysninger som fremgår av CV og tilgjengelig dokumentasjon. Verifisering av bakgrunnssjekk blir gjennomført av HireRight. Bakgrunnssjekk gjennomføres ikke uten samtykke fra søkeren, og aktuelle søkere vil motta nærmere informasjon om dette.

For stillinger som krever autorisasjon og/eller godkjenning av egnethet, forutsettes politiattest fremlagt.