New Business, Platforms

Platform Architecture Lead

Banking as a plattform

Avdelingen for plattformer er ansvarlig for å definere den overordnede visjonen, målbildet og prinsippene for en bank-som-en-plattform og forankre den visjonen hos forretningsenhetene og IT i DNB. Videre ligger ansvaret i å definere og validere forretningsmulighetene for bank-som-en-plattform. Identifisere og definere forretningsmodeller for kjernevirksomhetene og kapabilitetene som trengs for å realisere en slik plattform. Samtidig jobbe med å sikre at alle nye initiativer, produkter og tjenester i DNB, så langt som rimelig, bidrar til å drive oss mot visjonen for bank-som-en-plattform.

Divisjonen har også ansvaret for å utvikle og eie DNBs overordnede strategi for identitet og brukerprofiler. Inkludert identifisere, validere, prioritere og implementere nye forretningsmuligheter knyttet til identitet og sikre at banken har en fremtidsrettet ID-infrastruktur på plass.

Platform Architecture Lead

Det er ingen grunn til å bygge en plattform bare for å ha gjort det. Det er heller ikke et poeng i å generere strategier uten evnen til å gjennomføre de. For å starte reisen på rett måte, ser vi etter en løsningsarkitekt, som kan blande forretningspragmatisme med strategisk og teknisk kunnskap. Den viktigste oppgaven er å hjelpe oss med å undersøke potensielle komponenter, kapabiliteter og teknologi som kan gjøres til forretnings- og plattformtjenester.

Vi ser etter målrettet profiler med meget gode entreprenørkompetanse som er både kommersielle / forretningsmessige og samtidig tekniske sterke. Kandidatene skal ha erfaring innen bank/finans, plattform som forretningsmodell og et godt grep om både teknisk og spesielt produktutvikling generelt.

Du vil bidra til å definere den overordnede plattformstrategien, med fokus på arkitektur og implementeringsplaner. Du vil også delta i å oversette forretningsbehov til mulige plattformtjenester og -produkter. Du vil videre jobbe tett med andre og på tvers av domener og forretningsområder innad i DnB for å lette viktige arkitektoniske og forretningsmessige beslutninger.

Du vil dessuten ta en aktiv rolle i å definere fremtidige tjenester / produkter relatert til plattformen både kommersielt og teknisk. Dette vil også innebære koordinering og styring av flere tiltak / tjenester / produkter, samt koordinere og lette dialog mellom flere funksjoner (matrisestyring) for å sikre at felles, versus særpregede behov, er riktig balansert i alle ledd. I denne rollen vil du spille en viktig rolle i å utforske, definere og skalere våre fremtidige inntektsstrømmer. Vi vil at du skal lede med inspirasjon, respekt og ydmykhet godt hjulpet av omtanke for dine kolleger og eksterne parter.

Din erfaring:

  • Erfaring med å bygge eller aktiv utforming av tekniske plattformer med fokus på løsningsarkitektur og utviklin
  • Erfaring med produktutvikling, prosjekt og teknologiledelse og/eller IT-strategi
  • Erfaring med SOA og moderne teknologiarkitektur
  • Erfaring med Platform as a Service og Software as a Service
  • Erfaring med å lede flere store produkt teams og/eller lanseringer
  • Kan identifisere og kontinuerlig søke muligheter til å vokse produkter enten gjennom vekst, partnerskap / M & A
  • Bevisst erfaring fra å administrere og optimalisere forretningsbehov
  • Sterk forståelse av produkter, verdiskaping og forretningsprosesser i et teknologiselskap
  • Demonstrert lidenskap for brukeropplevelsesdesign og brukervennlighet
  • Demonstrert lidenskap for teknologi, kontinuerlig integrering og levering

Høres dette interessant ut håper vi å høre fra deg!

Region:
Oslo
Job type:
Permanent
Working hours:
Full-time
Working days:
Day
Application deadline:
31/03/2019
Location:
Oslo
Contacts:
Waseem Rashid
Mobile: +47 90546166

A job in Norway's largest financial group offers professional challenges in an exciting work environment with many opportunities.

We are looking for skilled and motivated employees to meet customer needs and to achieve our goals. With so many varied disciplines and exciting opportunities in the future, we are looking for employees with different backgrounds and expertise. Are you engaged in focusing on the customer, and in addition fit our values: curious, brave and responsible, you might be exactly the person need.

In DNB, we carry out background checks to verify that the information provided in your CV and other documentation is actually correct. Background checks are generally performed by an external independent third party. Former employers are typically contacted to check previous positions and periods of employment, while educational institutions are asked to confirm marks.

No background check will be conducted without your prior consent, and you will receive more detailed information about this, if applicable.

For positions that require an authorisation and/or approval of suitability, a police certificate of good conduct will be required.