Change Manager - IT Infrastructure Services & Operations

Change Manager

Alle vet at DNB er Norges største bank. Men visste du at vi har over 7 millioner besøk i nettbanken vår hver måned, og at det snart er 14 millioner besøk i mobilbanken på en måned? Derfor betyr IT ekstra mye når vi skal møte kundenes forventninger også i tiden som kommer.

Med oss på veien trenger vi deg som har guts og trigges av tanken på å drive utviklingen i bransjen, slik at vi i DNB kan møte kundene på nye og smartere måter. Har du mot og vilje til å ta grep som løfter våre leveranser til kundene?

Om du kan by på disse egenskapene, så byr vi på spennende oppgaver som gir unike muligheter for faglig utvikling. Sammen skaper vi slagkraften som skal til for å gjøre ord til handling, og engasjementet som skal til for å forme DNB for fremtiden.

Om divisjonen

Vi i divisjon IT Infrastructure Services & Operations har ansvaret for forutsigbar og stabil drift av alle bankens IT—systemer. I et samfunn hvor stadig større andel av finansielle transaksjoner utføres over digitaliserte betalingsløsninger, er stabilitet i våre systemer en avgjørende faktor og forventingene til oss er store. Dette ansvaret tar vi på alvor, og vi vil derfor ha med oss Norges beste ressurser på dette området.

Om stillingen

Som Change manager har du medansvar for etterlevelse, oppfølging og forvaltning av endringshåndtering i ulike leveransemodeller i henhold til beste praksis (flerleverandørmodeller, internasjonale leverandører og leveranser). Du har ansvaret for koordinering og saksbehandling av endringer som omfattes av Change Management prosessen i DNB, og skal bidra til kontinuerlig forbedring og effektivisering av denne.

Du er ansvarlig for å delta i og lede change management prosessen, inklusiv TAB og CAB, og for å sikre nødvendig kvalitet i endringer før de produksjonsettes.Videre deltar du i opplæring i prosess og verktøy til alle aktører innenfor Change prosessen. Ved behov må du støtte opp under incident- og problemarbeid, og delta i krisehåndtering og beredskap, herunder planlegging.

Vi ønsker deg som har sterk faglig-/IT-teknisk kompetanse innen fagområdet, både på strategisk og operativt nivå, og gjerne erfaring med oppfølging og forvaltning av endringshåndtering i ulike leveransemodeller. Det er ønskelig at du også har erfaring med å bygge gode og langsiktige relasjoner med leverandører. Du er strukturert og nøyaktig, har en sterk gjennomføringsevne, er forbedringsorientert, endringsvillig og resultatorientert, samt har en effektiv arbeidsform.

Kompetansekrav:

  • Høyskole eller universitetsutdannelse. Relevant erfaring med dokumenterte resultater kan sidestilles
  • Gjennomført ITIL sertifiseringskurs eller kunne dokumentere kompetanse innen områdene
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne i norsk og engelsk.

Ønsker du å være med på å bygge opp Norges mest kompetente miljø for IT-drift? Send inn en søknad.

Fylke:
Oslo
Jobbtype:
Fast
Heltid/Deltid:
Heltid
Arbeidstid:
Dag
Søknadsfrist:
20.12.2018
Arbeidssted:
Oslo
Kontaktpersoner:
Charlotte H. Thomsen
mob: +47 92041652

En jobb i Norges største finanskonsern byr på faglige utfordringer i et spennende arbeidsmiljø med mange muligheter.

Vi trenger dyktige og motiverte medarbeidere for å møte kundens behov og for å nå våre mål. Vårt oppdrag «Vi er her. For at du skal være i forkant.» er retningsgivende for oss i DNB på alle nivåer. For å dekke konsernets behov, trenger vi medarbeidere med ulik bakgrunn og kompetanse. Trives du med å sette kunden i fokus, og identifiserer du deg i tillegg med verdiene våre: nysgjerrig, modig og ansvarlig, kan du passe godt inn hos oss.

Bakgrunnssjekk: DNB foretar bakgrunnssjekk av søkere for å verifisere opplysninger som fremgår av CV og tilgjengelig dokumentasjon. Verifisering av bakgrunnssjekk blir gjennomført av Semac. Bakgrunnssjekk gjennomføres ikke uten samtykke fra søkeren, og aktuelle søkere vil motta nærmere informasjon om dette.

For stillinger som krever autorisasjon og/eller godkjenning av egnethet, forutsettes politiattest fremlagt.